Poručíka Hoši 401/5, Kozmice, 747 11
  • +420 702 159 989
  • +420 595 032 141
Virtuální
prohlídka
Skrýt

Úvodní stránka

MATEŘSKÁ ŠKOLA KOZMICE je zařízením pro předškolní výchovu a vzdělávání dětí. Je umístěna v centru obce Kozmice, na dostatečně přístupném místě, obklopeném základní školou, obecním úřadem, poštou, knihovnou, hasičskou zbrojnicí, víceúčelovým hřištěm.

Od 1. 1. 2003 se mateřská škola stala součástí nové příspěvkové organizace Základní škola a mateřská škola Kozmice, okres Opava, příspěvková org.

Naše motto: „Vše co potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské škole.“ (Robert Fulghum)

Mateřská škola  je čtyřtřídní a třídy jsou věkově homogenní. Třída nejmladších dětí se jmenuje Ježečci, třída starších dětí - Sluníčka, třída předškolních děti - Berušky a třída dětí s odkladem školní docházky - Žabičky. V každé třídě pracují dvě paní učitelky, kromě třídy Žabiček, kde s dětmi pracuje jedna paní učitelka. 

Filosofií naší školy je rozvíjet samostatné, zdravě sebevědomé děti cestou přirozené výchovy, položit základy celoživotního vzdělávání všem dětem podle jejich možností, zájmů a potřeb a nadále v nich rozvíjet a posilovat kladný vztah k přírodě.

Mateřská škola pracuje podle Školního vzdělávacího programu „Hrajeme si celý rok„. Školní vzdělávací program je vytvořen podle Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání.